Du ser nå et blogginnlegg av BigWhale. Klikk her for å vise hele bloggen.

Whaleblog - NM 2014 - Siste del


5 år siden  
Like
Tags: dublin, tournament, 8-game og nmipoker   Lest 3353 ganger.
Om det mot formodning skulle vært noen som har ventet på del 3 av blogger fra NM, så kan jeg bare beklage. Jeg har ikke orket å skrive før nå, noe som enkelt og greit skyldes to grunner (den ene kan dere nok gjette dere til):

- Det ble ikke noe særlig resultater å skrive om.
- Jeg ble litt småsyk mot slutten av uken, og hadde ikke så mye ekstra energi.

Men bedre sent enn aldri, og vi får fortsette der en slapp: JP Masters med €550 i innkjøp. Turneringen begynte klokken 16:00 på Fredagen, og jeg satte meg ned på et startbord hvor jeg umiddelbart gjenkjente en ire jeg hadde spilt cashgames med kvelden før (jeg plusset litt, men tapte en ganske stor pott med T8dd mot A4dd på et bord med 3 ruter). Han fortalte at han hadde spilt til 05:00 den natten, og plusset €2000! Tydelig at jeg må legge inn lengre sessions (ga meg selv rundt 1:30 den natten hvis jeg husker rett).

Etter hvert ble bordet fylt opp, og det så ikke altfor lovende ut, når den ene etter andre unge spilleren tok plass til venstre for meg. Om ikke annet så det ikke like ille ut til høyre for meg med tanke på kvaliteten på motspillerne.

Vi startet med 20 000 chips og 45 minutters blindenivåer, og jeg vant i hvert fall den første potten jeg spilte. Det er en høyning til 125 og to syn før turen kommer til meg i BB. Finner Q Q , og 3-better til 650. Sikkert litt høyere enn hva normen er, men ute av posisjon ønsker jeg ikke 3 kunder, selv om jeg har en veldig sterk hånd. Alle kaster da også.

Noe senere er det kast til iren i cutoff som høyner til 125, og det kastes til meg i BB. Jeg tar synet med A 3 , og vi ser floppen A-Q-J. Jeg checker, han byr 250 og jeg caller. Turn er K, og går check-check. River er Q, og nok en gang checker jeg til han. Han byr 1600 (!) og jeg kan ikke gjøre annet enn å finne kastet. Er altfor mye han kan ha her som slår meg, og det at han overbyr potten tror jeg (inntil motsatt er bevist) er et forsøk på å få hånden sin til å se svak ut mens han i virkeligheten er veldig sterk.

Fortsetter å tape et par småpotter, og blinde er blitt 50-100 før jeg bestemmer meg for å røre vekk en del chips. Ok, det var ikke helt det som var planen, men det var nok det som ble resultatet. UTG høyner til 250 pre, og jeg finner 8 6 på knappen og rehøyner til 650. UTG hadde spilt veldig aktivt til nå, og jeg følte for å ta kontroll over hånda fra knappen. Selvsagt kan jeg fint også bare syne her med en veldig spillbar hånd som jeg egentlig ikke ønsker å gjøre om til en bløff (var selvsagt klar over dette før jeg høynet). Han rehøyner uansett til 1600, og jeg liker det ikke, men velger å ta synet pga. posisjon (kan sikkert bare kaste her). Floppen kommer 9-5-4 med en diamant, og jeg har en gutshot om ikke annet, samt backdoor ruter. Han byr 1500 i front, og jeg velger å syne. Tanken er selvsagt at det er en del turnkort som kan gjøre det interessant for meg (en diamant vil jeg f.eks vurdere å gå all-in på). I stedet kommer en svart 3'er, og han fortsetter aggressjonen med bud på 2225. Jeg tenker litt og syner, men jeg tror ikke dette er et godt syn. Tanken der og da var at jeg har open ended, og sikkert kan få betalt hvis jeg treffer, samt at han byr veldig lavt. Men uansett har jeg bare 8 vinnerkort, og selv med ok potodds (han byr 2225 inn i 6350) så er nok dette et kast siden jeg ikke forbedret meg nok til å fortsette. River er en Q, og jeg må kaste til et bud på 3600.

Litt frusterende hånd, som jeg sikkert kan slippe tidligere, selv om jeg ikke hater taken med å syne i pos på floppen. Er dermed nede i 12 500 chips, men er selvsagt ennå veldig dyp. Og klarer også å vinne et par småpotter, hvilket tar meg tilbake over 15 000 chips.

Like før dagens første pause så finner jeg J J i tidlig posisjon (3.pos) og høyner til 400. Alle kaster fram til iren i BB som syner. Floppen kommer 9-8-8 med to kløver, og etter at han checker byr jeg 600. Han syner kjapt. Turn er Q, og han checker. Her bør jeg nok absolutt by igjen, men blir for opptatt av potkontroll og checker bak. River er 3 i kløver, og han flyr i front for 2500. Nok en gang et veldig tungt bud, og jeg klarer ikke helt å se hva jeg slår her så jeg kaster bare. Spiller definitivt hånda for passivt, men når jeg først gjør det så er det i hvert fall greit at jeg har disiplin til å bare kaste river (synes jeg). Går til pause med 14 575 chips.

Vedlikeholder stort sett stacken på 100-200 blinde, og vi er oppe på 150 og 300 med 25 i ante når en stor pott kommer. Det er kast til knappen, en spiller som har limpet inn en del og ikke virker veldig solid. Samtidig virker han solid nok til at han skjønner at han kan høyne en del i sen posisjon, og han gjør det nå til 650. Jeg har 9 9 i SB og vurderer hvordan jeg skal spille hånda. Føler dog at jeg ute av posisjon og med en såpass sterk hånd heller bør 3-bette enn syne, så jeg gjør nettopp det til 1500. BB (en ganske ung og semi-aggressiv bergenser) går i boks og ser ut som om han lyst til å 4-bette, men coldcaller de 1500. Knappen tenker litt og kaster.

Floppen kommer A-T-4, og selv om jeg ikke ønsket å se den floppen så tror jeg den kan være bra mot en coldcaller sin sannsynlige range iblant. Vil tro at det f.eks er en del TT/JJ type hender der. Så jeg byr 2100, og motstander går virkelig i boks. Han legger hodet ned mot bordet og virker 'pained' over avgjørelsen, men syner til slutt de 2100. Turn er en ny A. Litt kjedelig kort for meg hvis jeg skal fortsette å reppe A, men motstanders genuine usikkerhet på flopp (ingen spiller vel et så åpenbart skuespill?) gjør at jeg prøver akkurat det. Byr 4000, hvilket jeg synes ser ut som et veldig troverdig turnbet for å sette opp en rivershove (jeg har litt over 8000 bak). Han går nok en gang i boks en liten stund, før han resolutt griper etter sjetongene sine og skyver all-in! Jeg har selvsagt bestemt meg for lengst for at jeg ikke kan gjøre noe med det, og turbokaster kortene, mens han ser veldig fornøyd ut med seg selv. Senere forteller han meg at han hadde QQ, hvilket for meg et en forferdelig dårlig push som kun får ut rene bløffer (som en uansett vil holde inne, og min 99 er jo stort sett en bløff) og får snapcall av alle A som har han i trøbbel. Så hvis han fortalte sannheten (og det tror jeg) så var han rett og slett veldig heldig med at spillet lyktes. Det hjelper dog uansett ikke meg, som er nede i 8375 chips.

Klarer å vedlikeholde stacken en stund, blant annet med å pushe A J over en raise til 700, og tok også en ok liten pott fra BB etter at det var limpet inn. Finner dog stort sett lite spillbart, og når blinde etter hvert øker til 2-400 så venter jeg bare på en god spot til å få inn deigen. Den kommer også, når spilleren til høyre for meg limper inn for 400 fra midtpos, og jeg ser ned på K Q . Går til 1000 pre (kunne vel gjort det 1100, men gjør ingen forskjell), og han syner. J-T-4 er floppen, og han checker. Tenker litt på hvordan jeg skal spille hånda (ønsker jo å spille om alle brikkene her), men ender opp med å bare by 1500 som jeg normalt sett ville gjort. Han spør hvor mye jeg har bak, og høyner for å sette meg all-in. Jeg melder at det er kjedelig å syne seg all-in med K høy, men at jeg må gjøre det, og setter selvsagt resten. I ettertid så lurer jeg dog på om jeg kunne enten bydd noe ala 3000 på flopp (for å vise at jeg er committed) eller om så checke bak og pushe over et hvert bud på turn hvis han ikke byr veldig høyt. Men er uansett fornøyd med utfallet slik det ble, for han viser opp AT i spader. Skjønner ikke helt hvorfor han limper og ikke høyner den hånda pre, og skjønner enda mindre av at han setter meg inn på flopp (situasjonen hvor jeg har KQ er den absolutt beste han kan få syn av), men ok. Dog ingen hjelp for meg, for turn kommer 5 og river bare nok en 5'er. Tar motspiller kjapt i hånda og reiser meg skuffet opp. Spilte definitivt ikke optimalt, men føler jeg var uheldig med et par spots, og at jeg hadde hatt en god sjanse hvis jeg kunne fått en dobling. Men slik ble det ikke.

Tok senere på kvelden en liten tur ned og spilte cashgames, men det ble ingen lang session. Fant meg et bord som så ok ut ved første øyekast, men som ikke ble veldig profitabelt etter hvert. Det startet dog koselig nok, når det er høyning til 7 pre, og ett syn, før en svenske på tilt høyner til 25 fra cutoff. Knappen (ung kid) syner, og jeg finner K K i SB. Går til 125 pre, og svensken setter resten pre (ikke mye mer). Bordet kommer noe ala 8-7-4-3-T og mine konger står hele veien mot AJ offsuit. Svensken kjøper seg så inn for €100 til og går all-in blindt hver hånd til han ryker. Det morsomme med det er at i hånda han ryker på, så får han syn av J8 offsuit (!). Virkelig? En fyr er på tilt og går inn blindt, og J8 offsuit er hånda du velger å spille ? Det funket uansett denne gangen når floppen kommer 8-8-J. Friskt, særlig siden det ikke engang er en topp 50% hånd rent matematisk.

Dog ble det ikke noe mer spennende for meg etter den gode starten. Var med i noen hender uten å treffe, men svensken ble erstattet av en yngre spiller, samt at kid'en til høyre for meg var også veldig aktiv (det første han sa når han satte seg ned var å prøve å få bordet med på obligatorisk 5 straddle UTG, men det gikk ikke i gjennom). I tillegg var det et par andre spillere som også spilte opp mye pre. Så selv om jeg som sådan burde ha et lukrativt bord til å bare sitte tilbake og vente på krutt, så følte jeg ikke helt for det og bare cashet ut opp €100. Ble heller ikke noe mer spill resten av kvelden, bare railet min brors kompis som snek seg inn i pengene i Main Event før han røk ut.

Lørdagen var det tid for et skikkelig -EV lodd, nemlig å spille €250 8-game turneringen! Først må jeg si at det er virkelig synd at slike turneringer er så lite populære, og at ikke flere spillere ser verdien i å lære seg andre spill enn hold'em. Selvsagt er det gøy å spille hold'em, men andre pokerspill som 2-7 Triple Draw, Razz, Stud, Omaha hi/low osv er også veldig morsomt og utfordrende. Samt gøy å spille live!

Siden jeg regget rett etter min bror så kom vi selvsagt på samme startbord (men ok, var bare rundt 30 deltakere), og der fant en også Norsk Pokerforbund sin leder Sigurd Eskeland. Thor Hansen deltok også i turneringen, men jeg kom dessverre ikke på bord med han (han røk ganske tidlig), og det samme gjorde Andreas Høivold og Torstein Iversen (som vi etter hvert fikk på bordet).

Jeg skal ikke ta noen store håndanalyser fra turneringen, rett og slett fordi jeg ikke skrev ned hender og fordi det kunne blitt litt vel humoristisk om jeg skulle forklart strategi i Stud/8 og sånt. Men jeg synes jeg on average spilte veldig feilfri 8-game poker, og var også godt hjulpet av kortene en periode. Klarte særlig å plukke mye småpotter i Razz (mitt favorittspill!), men spilte stort sett ganske saklig og holdt meg unna potter med dårlige eller middels starthender.

Når en var 12 igjen ble en slått sammen til 2 bord, og det var da problemene begynte. Jeg hadde rundt 16 000 brikker, hvilket nok var under average, men ikke håpløst. Min bror røk ut som nr. 11 etter å ha vært shortstacked lenge og fått en cooler med JJ mot Eskelands KK i Limit hold'em. Og 10 minutter senere slo jeg faktisk følge selv.

Det startet med at jeg fikk utdelt (og jeg tar en ren gjettning på suits i hendene) A 2 A J i Omaha hi/lo. Selvsagt et monster, så selv om det hadde vært oppspill til 3000 (750-1500 i blinde) fra Helge123 og syn fra Siggen, så går jeg til 4500 fra SB. Vet at begge syner, men vil få inn mest mulig penger i potten så jeg kan spille om resten på de fleste flopper. Den kommer Q-4-4 med en spade. Ufarlig nok, så jeg byr 1500, bare for å se at Helge høyner til 3000. Siggen kaster, og jeg syner 1500 ekstra, rett og slett for å se om jeg kan få et ok turnkort (lavdrag eller flushedrag) til å bare gamble med resten av brikkene. Dog er turn noe ala K, og jeg må kaste til et bud. Han viser da også opp en 4'er (tror han hadde A-3-4-x). Dermed er jeg nede i rundt 6500 brikker og er alvorlig short.

Hadde egentlig tenkt å prøve å vente meg inn til Razz, hvilket var neste spill, og se om jeg fant en hånd å gå med der, men det ble ikke nødvendig. Finner nemlig A 3 3 4 et par hender senere. Siggen har høynet til 3000, og jeg går til 4500, hvilket blir coldcallet av spilleren i SB, og Siggen syner også. K-4-4 er en fin flopp. SB byr ut 1500, Siggen kaster, og jeg setter mine siste 16-1700 eller så. Jeg regner med en ok sjanse til dobling her, men motstander viser opp K-K-K-J med én suit! Nå er jeg ikke altfor flink i Omaha hi/lo, men å syne et 3-bet preflop med en slik hånd er bare grusomt dårlig så vidt jeg kan skjønne. Han har kun sjans på høydelen av potten, og hvorfor syne med 3 konger når det bare er én igjen i stokken du kan treffe? Det gir ikke mening for meg, men jeg er uansett ganske drawing dead. Turn er dog en 6'er eller noe, som gir meg et lavdrag, men river er bare nok en 6'er og jeg er ute av turneringen. Kjedelig, siden det begynte å nærme seg finalebord og jeg følte at jeg hadde vært veldig uheldig i et par potter som likegodt kunne gått min vei begge to.

Det avsluttet også NM-uken for meg, da klokken var godt over 12, og en skulle fly hjem dagen etter (samt at jeg som skrevet i starten var litt småsyk). Søndagen ble bare brukt til avslapping i loungen på flyplassen før flytur til London, og derfra videre til Malta.

Totalt sett sitter jeg igjen med en litt skuffet følelse etter NM. Noe bra var det absolutt, og det ble ikke i nærheten av så stygt minus som i fjor. Samtidig burde jeg som vanlig vært displinert til å spille enda mer enn det jeg gjorde, og ikke minst var det skuffende å ryke ut av Main når jeg følte at jeg hadde spilt greit fram til det siste blindenivået på dag 1. Generelt sett ser en utrolig mye fiskete spill under NM, og folk som tar turen ned og vil være komplett sjanseløs i hva de enn spiller. Og selvsagt folk som drikker altfor mye og vil gi vekk penger rundt cashbordene. Men, og hvis jeg har vært negativ i denne bloggen ovenfor enkelte så beklager jeg det, det er også en påminnelse om at det er veldig mye dyktige spillere i Norge. Spillere som helt sikkert drar inn mye mer penger enn jeg noensinne kan drømme om på poker, og jeg innser at jeg ikke helt er på det nivået ennå. Rett og slett en liten tankevekker i forhold til det å spille solid 100% av tiden.

Men ok, NM er gøy og jeg regner med at jeg tar turen neste år også hvor enn det blir arrangert. Nå framover har jeg dog ingen store planer, bare å grinde videre på jobben (hvor jeg har fått en liten forfremmelse, yay!) og spille noen billige turneringer her nede. Så får en eventuelt se om det blir en lengre pokertur til høsten eller noe, hvor jeg f.eks har lyst til å dra tilbake til Las Vegas. Men det er langt fram i tid. Håper uansett folket koste seg i Dublin både med og uten mine penger, og jeg ser fram til å prøve å forbedre meg både i poker og andre ting.
Like
Kommentarer (3)
AndKri: Fikk med meg det ja Var litt treg med å legge ut, men bedre sent enn aldri.
5 år siden
Jeg har ikke bare ventet på en oppdatering, men jeg har tom etterlyst den via din bror
5 år siden
Jeg har ikke bare ventet på en oppdatering, men jeg tom etterlyst den via din bror
5 år siden

2530.568